Сб, 04.05.2024, 14:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Випадкове фото
Форма входу
Пошук
Корисні посилання



Головна » 2016 » Вересень » 20
Прокуратура у боротьбі із
вчиненням злочинів неповнолітніми

Процеси, що відбуваються останнім часом в українському суспільстві, вкрай негативно впливають на формування молодого покоління. Соціально-економічна нестабільність, занепад моральності, знецінення ролі сім’ї, школи, відсутність змістовного дозвілля, неблагополучне становище в сім’ях, пропаганда в ЗМІ насильства та “легкого” життя - основні причини, які загострюють криміногенну обстановку в молодіжному середовищі, сприяють зростанню підліткової злочинності.
З початку року Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у 2 кримінальних провадженнях, щодо двох неповнолітніх осіб, досудове розслідування у яких проводилось слідчими слідчого відділення Марківського відділу поліції Головного управління національної поліції в Луганській області
Дані кримінальні провадження, стосовно неповнолітніх, направлені до Марківського районного суду з клопотання ... Читати далі »
Переглядів: 264 | Додав: mar_possovet | Дата: 20.09.2016 | Коментарі (0)

Недобросовісне ведення особистого селянського господарства

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному правопорушенні, за фактом самовільного зайняття земельних ділянок особливо цінних земель державної форми власності, загальною площею 3,5465 га (ч. 2 ст. 197-1 КК України).
Встановлено, що за період з 2013 по 2016 рік, місцевим мешканцемв ході ведення особистого селянського господарства, вчинено протиправні дії пов’язані з обробкою земельних ресурсів, вирощуванням та збиранням на них сільськогосподарських культур, які розташовані на території загально- зоологічного заказника місцевого значення «Гераськівський» в межах Гераськівської сільської ради Марківського району.
Вироком Марківського районного суду правопорушника визнано винним та засуджено до покарання у виді 1 року позбавлення волі з встановленням, на підставі ст. 75 КК України, іспитового строку 1 рік.
Поряд з іншим, після набрання ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: mar_possovet | Дата: 20.09.2016 | Коментарі (0)