Нд, 05.05.2024, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Випадкове фото
Форма входу
Пошук
Корисні посилання



Головна » 2019 » Лютий » 15 » ЛИСТ КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ
08:26
ЛИСТ КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ
ДЕРЖСТАТ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
вул. Дружби Народів, 32-а, м. Сєвєродонецьк, 93404, тел. (06452) 4-42-27,
E-mail: gus_lg@ukrstat.gov.ua Web: www.lg.ukrstat.gov.ua Код ЄДРПОУ 02359834
_______ № ______________ На __________ від __________
Керівникам підприємств
Повідомляємо, що з 01 лютого 2019 року розпочато дослідну експлуатацію програмного забезпечення "Кабінет респондента" (далі - ПЗ Кабінет респондента).
Доступ до "Кабінету респондента" відкрито за посиланням: https://statzvit.ukrstat.gov.ua/.
З метою інформування та залучення ваших підприємств до звітування із використанням ПЗ Кабінет респондента надаємо:
- Інформацію для респондентів (Додаток 1);
- Перелік форм державних статистичних спостережень, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у ПЗ Кабінет респондента (Додаток 2);
- Перелік осіб ГУС, відповідальних за надання методично -консультативної допомоги респондентам з питань використання ПЗ Кабінет респондента (Додаток 3).
Також, відповідна інформація розміщена на Головній сторінці офіційного веб-сайту ГУС за адресою http://lg.ukrstat.gov.ua, за посиланнями:
- Безоплатне подання статистичної звітності в електронному вигляді;
- Увага! Контактні телефони щодо надання методично-консультативної допомоги;
- Кабінет респондента.
Окремо звертаємо Вашу увагу:
1. На даний час можливість подання статистичної звітності в електронному вигляді із використанням ПЗ Кабінет респондента реалізована по 65 формам державних статистичних спостережень (Додаток 2);
2. Повідомляємо, що підприємство реєструється лише один раз. ПЗ Кабінет респондента створюється з прив'язкою до коду ЄДРПОУ. Інші користувачі (співробітники підприємства) входять з використанням свого електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП), а також паролю та електронної адреси (E-mail), які відповідають обліковому запису підприємства, тобто використовувались при реєстрації респондента.
На одну електронну адресу можливо зареєструвати лише одне підприємство.
ЕЦП, які використовують користувачі (співробітники підприємства), повинні мати єдиний код ЄДРПОУ. Тобто, навіть при використанні паролю та електронної адреси (E-mail) підприємства, неможливо скористуватися ЕЦП, якій отриманий на іншому підприємстві (на приклад робота за сумісництвом) або ЕЦП фізичної особи для подання електронної декларації до НАЗК, Кабінету платника податків, тощо.
3. Для підприємств у яких є структурні підрозділи (філії), які не мають коду ЄДРПОУ, при реєстрації обов’язково підтвердити що респондент є головним підприємством. Лише після цього буде доступний у ПЗ Кабінет респондента пункт меню «Філії».
Необхідно зауважити, що реєстрацію структурного підрозділу (філії), який (яка) не має коду ЄДПРОУ здійснює головне підприємство з використанням іншої електронної адреси (E-mail). Структурні підрозділи (філії), які мають код ЄДРПОУ здійснюють реєстрацію самостійно.
4. У зв’язку з тим, що на офіційному веб–сайті Державної служби статистики України (далі – Держстат) зазначено, що ПЗ Кабінет респондента підтримує електронний підпис наступних акредитованих центрів сертифікації ключів - АЦСК: Інформаційно-довідковий департамент ДФС, АТ КБ "ПРИВАТБАНК", ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна" повідомляємо наступне:
1) на поточний час не реалізована можливість використання ЕЦП АЦСК АТ КБ "ПРИВАТБАНК".
2) з 3-х ЕЦП (керівник, бухгалтер, печатка), які надаються АЦСК ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна" сертифікат шифрування має лише один ЕЦП – печатка. Таки чином, ЕЦП керівника та бухгалтера неможливо використовувати у ПЗ Кабінет респондента. Враховуючи зазначене, ГУС звертає увагу на недопущення здійснення реєстрації/входу та подальшого подання звітності у ПЗ Кабінет респондента з використання ЕЦП – печатки.
3) на даний час відсутня можливість використання будь яких ЕЦП на захищених носіях.
Захищений носій особистих ключів - засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки, що призначений для зберігання особистого ключа та має вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на ньому даних від несанкціонованого доступу, безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.
5. Щодо отримання ЕЦП, ГУС повідомляє:
1) отримати безкоштовно ЕЦП АЦСК ІДД ДФС можливо за адресами: Луганська область, м. Старобільськ, вул. Шевченко, буд. 8 (тел.: (06461) 2-0578), Луганська область м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32А, 3 поверх, службове приміщення № 303 (тел.: (06452) 4-40-44).
Інформацію щодо документів необхідних для отримання ЕЦП можливо отримати за адресою https://acskidd.gov.ua/punktu_gde за посиланням «Отримання електронних довірчих послуг» у розділі Підготовка документів та реєстрація.
Крім того, АЦСК ІДД ДФС надає послугу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом
(https://acskidd.gov.ua/cer_elektr_zap).
2) Отримати ЕЦП від АТ КБ "ПРИВАТБАНК" можливо лише підприємствам та установам, які обслуговуються у зазначеному банку.
3) Регіональне представництво ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна" знаходиться за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Федоренко, б.31/3 (тел.: (06452) 4-40-50).
Інформацію щодо документів необхідних для отримання ЕЦП можливо отримати за адресою https://www.uakey.com.ua за посиланням «Придбати ЕП» → «Комплект документів».
Оскільки сертифікати шифрування до ЕЦП (за винятком печатки), АЦСК ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна" надає на замовлення, необхідно при отриманні ЕЦП вказувати на отримання сертифікатів шифрування до ЕЦП керівника та бухгалтера.
Отримання сертифікатів шифрування до вже існуючих ЕЦП у вигляді додаткового файлу не надає можливості використовувати їх у ПЗ Кабінет респондента. Тому, необхідно отримати нові ЕЦП (керівника, бухгалтера) з сертифікатом шифрування «єдиним пакетом», тобто на одному файлі (на кожну посадову особу). Вартість послуги станом на 11.02.2019 складає 146 грн.
6. З питань функціонування ПЗ Кабінет респондента з метою отримання методично – консультативної допомоги необхідно звертатися до спеціалістів ГУС (Додаток 3).

Перший заступник начальника Г. ОВЧІННІКОВА
Переглядів: 457 | Додав: mar_possovet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]