Чт, 02.05.2024, 06:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Випадкове фото
Форма входу
Пошук
Корисні посилання



Головна » 2017 » Березень » 24 » рішення 16-11
13:04
рішення 16-11
МАРКІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
МАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
16 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

23 березня 2017 року № 16 - 11 /2017
смт. Марківка

Про звернення депутатів Марківської
селищної ради Луганської області
до голови Національної комісії,
що здійснює державне регулювання
у сфері енергетики та комунальних
послуг, щодо зниження тарифів на централізоване
водопостачання та водовідведення для населення
смт. Марківка Марківського району Луганської області

Враховуючи численні звернення громадськості смт. Марківка щодо зниження тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для населення, керуючись статею 26 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», Марківська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення депутатів Марківської селищної ради Луганської області до голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо зниження тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для населення смт. Марківка Марківського району Луганської області ( додається):
2. Доручити селищному голові Дзюбі І.А. підписати звернення депутатів селищної ради.
3. Надіслати звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Марківський
селищний голова І.А. Дзюба

Голові НКРЕКП
Вовку Д.В.

Звернення
Депутатів Марківської селищної ради Луганської області
до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах етики та комунальних послуг ( НКРЕКП) щодо зниження тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для населення смт. Марківка Марківського району Луганської області

Ми депутати селищної ради, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася в селищі у зв’язку з прийняттям НКРЕКП 07.07.16 Постанови № 1238 та 01.09.2016 Постанови № 1502 згідно з якими суттєво підвищено ціну на централізоване водопостачання та водовідведення для населення селища Марківка Марківського району Луганської області. Додатковим каталізатором соціальної напруженості серед мешканців селища стало оприлюднене повідомлення РКП « Старобільськвода» щодо надання пакету документів для встановлення економічно обґрунтованих тарифів на 2017 рік до НКРЕК. Згідно планового розрахунку тарифів, для всіх категорій споживачів складає:
- не централізоване постачання 13,33 грн., за 1 м3 без ПДВ
15,996 грн. за 1 м3 з ПДВ;
- не централізоване постачання 25,04 грн., за 1 м3 без ПДВ
30,048 грн. за 1 м3 з ПДВ;
- на послугу з централізованого постачання холодної води ( з використанням внутрішньо будинкових систем) 14,06 за 1 м3 без ПДВ
16,872 грн. за 1 м3 з ПДВ;
- на послуги з централізованого водовідведення ( з використанням будинкових систем) 26,40 грн., за 1 м3 без ПДВ 31,68 грн. за 1 м3 з ПДВ.

В умовах постійного росту цін майже на всі споживчі товари та енергоносії, складним матеріальним станом навіть значної частини працюючого населення, великою кількістю мало безпечних внутрішньо переміщених осіб, у зв’язку з бойовими діями на території області. Прийняття рішення щодо підвищення цін як на централізоване водопостачання та водовідведення для населення, так і на інші житлово-комунальні послуги має супроводжуватися адекватним зростанням доходів громадян, в першу чергу, заробітної плати та індексацій.
Послуги у вищевказаній сфері на території смт. Марківка протягом більше двох років здійснює РКП « Старобільськвода», за цей час підприємство жодного разу не проводило за свої кошти кардинальні ремонтні роботи мереж водопостачання та водовідведення, водонапірних башт, насосів.
Враховуючи, що у середньому сім’я чотирьох осіб споживає 10 куб.м. води на
Місяць, а розмір мінімальної заробітної плати після всіх обов’язкових врахувань на сьогодні складає близько 2500 грн., а середній розмір пенсії для осіб похилого віку - 1500 грн., щомісячна оплата тільки за постачання та відведення води є досить великим навантаженням на сімейний бюджети, Крім того, необхідно оплатити інші комунальні послуги.
Виходячи з вищезазначеного, з метою недопущення росту рівня соціального напруженості, забезпечення належного рівня соціального захисту населення, запровадження адекватних механізмів реалізації конституційного права громадян на гідний рівень життя, Марківська селищна рада зветається до НКРЕКП з пропозиціями щодо невідкладного визначення комплексних заходів соціального захисту населення, а саме:
1. Оприлюднити методики розрахунків та обгрунтування підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для мешканців селища Марківка.
2. Термінового перерахунку ціни на централізоване водопостачання та водовідведення для населення смт. Марківки шляхом зміни формули розрахунку ціни без прив’язки її до формул європейських ринків з встановленням економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості.
Звернення прийняте на сесії Марківської селищної ради сьомого скликання .

За дорученням депутатів селищної ради


Голова Марківської
селищної ради І.А.Дзюба
Переглядів: 554 | Додав: mar_possovet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]