Чт, 02.05.2024, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Випадкове фото
Форма входу
Пошук
Корисні посилання



Головна » 2018 » Лютий » 08
Платники Старобільської ОДПІ перерахували до місцевих бюджетів понад 30 млн грн
До місцевих бюджетів Старобільського, Новопсковського та Марківського районів впродовж січня 2018 року надійшло 30,1 млн грн податкових платежів. Про це повідомив начальник Старобільської ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області Микола Лиманський, який додав, що це на 8,4 млн грн більше ніж за аналогічний період 2017 року.
У ТОП-3 бюджето формуючих платежів лідирує податок на доходи фізичних осіб – понад 19,8 млн грн або 65,8 відсотків від загальних надходжень. Наступний за розміром – єдиний податок – 8,0 млн грн або 26,6 відсотків усіх надходжень до місцевих бюджетів. Плата за землю становить близько 1,6 млн грн або 5,3 відсотків.

Старобільська ОДПІ
Переглядів: 270 | Додав: mar_possovet | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Податкова знижка за навчання – цьогорічні нюанси

З 1 січня 2018 року для розрахунку податкової знижки за отримання освіти в вітчизняних ВУЗах й профтехнічних закладах скасовано обмеження щодо суми коштів сплачених за навчання та обмеження стосовно навчального періоду, за який здійснено таку сплату. Відтепер враховуються фактично понесені платником податку витрати.
Зазначена норма, передбачена змінами внесеними до пп. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Кодексу. Так, платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.
При цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу ... Читати далі »
Переглядів: 232 | Додав: mar_possovet | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Декларування переселенців: порядок подання декларації
Старобільська ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області нагадує, що згідно зі ст. 67 Конституції України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан і доходи (далі – Декларація) за минулий рік у порядку, встановленому законом.
Податкова декларація подається за звітний період в установлені Податковим кодексом України (далі – ПКУ) строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків (п. 49.1 ст. 49 ПКУ).
Пунктом 45.1 ст. 45 ПКУ встановлено, що податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.
Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.
... Читати далі »
Переглядів: 257 | Додав: mar_possovet | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

В Старобільській ОДПІ для зручності платників працюють 3 Центри обслуговування платників
В Старобільській ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області відзначають, що усі Центри створені у відповідності до державних стандартів. В них можна отримати цілий перелік послуг, які необхідні платникам - інформаційні, консультаційні, адміністративні, а також приймання кореспонденції.
За січень 2018 року до ЦОП Старобільської ОДПІ звернулося 2726 платників. За звітний період платникам податків надано 1764 адміністративних послуг.
В залах ЦОП постійно працюють фахівці, які надають допомогу платникам при заповненні декларацій, звітів та інших форм документів для отримання адміністративних послуг.
В Старобільській ОДПІ звертають увагу громадян, що у разі виникнення будь-яких питань, платники мають звертатися до фахівців ЦОП ОДПІ.
Контактні телефони ЦОП Старобільської ОДПІ

Назва ЦОП ОДПІ Контактний телефон
ЦОП у м. Старобільськ, вул. Харківська, 6 06461-240 ... Читати далі »
Переглядів: 237 | Додав: mar_possovet | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)